DE SIMEONS-KUUR

De Simeons-kuur is bedoeld voor degenen die lijden aan een niet goed functionerende vetstofwisseling. Hierdoor zet zich teveel vet af in het lichaam zonder dat dit door dieet, vermageringspillen, e.d. kan worden afgebroken. Dit vet kan zowel in het gehele lichaam als op enkele plaatsen afgezet worden. Men is dus dan in z'n geheel te dik òf men heeft alleen problemen met bijv. "cellulitis", te dikke heupen, e.d.

Afvallen met H.C.G.kuur (Human Chorionic Gonadotrophin zwangerschapshormoon) is een verantwoorde manier

Voor veel mensen vormt dik-zijn een probleem en afvallen een nog groter. Dik-zijn hoeft helemaal niet lelijk te zijn. De media hebben daaraan de laatste tijd de nodige aandacht besteed. Los gezien van het feit of dik-zijn nu mooi of lelijk is kan het medisch gezien een aantal vervelende consequenties hebben. Bijvoorbeeld diabetes, hoge bloeddruk en aandoeningen van hart en bloedvaten.

Dr. A.T.W. Simeons heeft op basis van vele onderzoekingen aangetoond, dat H.C.G. een gunstige werking heeft op de (vet-)stofwisseling. Hij ontdekte bij het zoeken naar een juiste en adequate behandeling van vetzucht (medische term voor ziekelijk dik-zijn) dat de hypothalamus (deel van de tussenhersenen) het centrum is waarin eerste en laatste instantie de (vet-)stofwisseling geregeld wordt.

Bij een 'stoornis" in dit gedeelte van de hersenen kan vetzucht ontstaan. H.C.G., zo is aangetoond, heft deze storing tijdens de kuur op.

Het lichaam kent drie soorten vet:

a. Structureel vet, dat een beschermlaag vormt om organen,
b. Brandstofmeters, het normale vetdepot, dat onmiddellijk beschikbaar is voor de energieleverantie,
c. Abnormaal vet, dat in principe ook als reserve wordt opgeslagen, doch vrij beschikbaar is.


Bij iemand die lijdt aan vetzucht wordt veel abnormaal vet opgeslagen. Gaat zo iemand lijnen, dan verbruikt hij/zij eerst de brandstofreserve, dan het structurele vet en dan pas het abnormale vet. De betreffende persoon ziet er dan na een tijdje slecht en moe uit. Toch blijft het vet op de dijen, billen, buik, e.d. zitten. En zodra men het dieet niet meer volhoudt komt men onmiddellijk weer terug op het oude gewicht.

Dit alles heeft te maken met de regulatiesystemen in de hersenen. Wanneer deze ontregeld zijn door welke oorzaak dan ook (psychische problematiek, kortdurend een periode veel suiker eten, zeer hoge koorts, hormonale problemen) dan kan het abnormaal vet ontstaan en komt men in een vicieuze cirkel.

De enige methode om van vetzucht af te komen is dus het regelmechanisme opnieuw in balans te brengen. In de Simeonskuur doen we door middel van een dagelijkse injectie met H.C.G., een hormoon met invloed op het regelmechanisme. Ter verduidelijking zij vermeld dat het hier niet gaat om een geslachtshormoon. Het heeft dus totaal geen invloed op alle geslachtelijke kenmerken.

Dagelijks zijn 125 eenheden voldoende, naast een streng dieet. Door de dagelijkse injecties zal men vaak moeite hebben het dieet op te krijgen. Het dieet is voornamelijk opgebouwd uit dierlijke eiwitten. Dit omdat de plantaardige eiwitten (vegetarisch eten) altijd gekoppeld zijn aan vet en koolhydraat, dat we net kwijt willen raken. De duur van de kuur is afhankelijk van het geplande gewichtsverlies en duurt minimaal 26 dagen (23 dagen injecties), maximaal 43 dagen (40 injecties). Het te verwachten gewichtsverlies is 300-400 gram per dag. Wil men meer gewicht verliezen dan kan de kuur na 6 weken herhaald worden. Meer informatie over deze therapie is te vinden op de website www.cigmtr.nl/overgewicht.htm of neem contact op met La Differance via e-mail of telefonisch op nummer 0255 533979.